Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentfacebooklikeandshare has a deprecated constructor in /chroot/home/sziladyn/153lelekmod.hu/html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 45

Olvasni jó, írni még jobb!

Miből is marad ki, aki mindezt nem műveli? Éjjel, takaró alatti lámpafényben továbbolvasni kedvenc regényünket a szülői tiltás ellenére, megengedni képzeletünket szabadon szárnyalni… csupa élvezet! A mai kommunikációban az olvasás művelése olyan, mint a kapkodva bekapott szendvics helyett egy szép étteremben élvezettel elfogyasztott minőségi vacsora. Csak épp étel helyett gondolatokat és érzéseket fogyasztunk és emésztünk. Erről vallanak a televíziós adásban olvasni szerető és verseket író diákok, szakemberek.

Hogyan is tudunk beleszeretni az olvasásba? Milyen csodás beszélgetőpartnerre lelhetünk, ha barátaink lesznek a könyvek? Megismerünk olyan tájakat és helyzeteket, ahol soha nem járnánk különben. Valaki egyszer azt tanácsolta, mindennap legalább 15 percet töltsünk jó minőségű könyv olvasásával, és rendben tatja a lelkünket. Sok igazság van ebben. No és a tudományos könyvek? Még szerencse, hogy vannak, különben mindenkinek újra és újra fel kellene találnia például a Pitagorasz tételt, ami nem lenne épp egyszerű. Erről szól az ajánlott film a Hülyék paradicsoma. Mi is történhet akkor, ha a társadalom lemond elődeinek tudásáról lustaság miatt. A témáról diákköltők, igazi könyvmolyok és felnőtt szakemberek vallanak. Íme az adás!